Waarom wordt elektrische vloerverwarming steeds populairder?

Gas wordt duurder en stroom goedkoper. De energiebelasting wordt steeds meer gebruikt als instrument om duurzamer energieverbruik te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat in 2021 de energiebelasting op gas opnieuw stijgt met 4,7% en op elektriciteit daalt met 3,5%. De energiebelasting op gas wordt de komende jaren steeds hoger. Geen wonder dat de toepassing van elektrische verwarmingssystemen steeds meer aan populariteit wint.

Opbouwhoogte ideaal voor bestaande situaties

Elektrische vloerverwarming ligt relatief dicht onder de gekozen afwerkvloer. Hierdoor warmt de vloer en de ruimte snel. Ook is de verwarming zelf dun (slechts 3,5 mm) waardoor de totale opbouwhoogte laag is en dus perfect voor het renoveren van bestaande vloeren. De vloerverwarming sets zijn leverbaar in oppervlakte van 1 tot en met 10 m².  En voor optimaal bestelgemak worden de sets geleverd inclusief touchscreen klokthermostaat.

De Danfoss ECtemp Touch thermostaat is compatibel met 90% van de frames die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Dit geeft u de volledige vrijheid om zowel een nieuw als een bestaand elektrisch vloerverwarmingssysteem te upgraden. De Danfoss ECtemp Touch is ook te gebruiken in combinatie met de oude bestaande vloerverwarmingsmatten en temperatuursensoren van andere merken.

Meer controle over het warmteverbruik

De combinatie van deze slimme functies leid tot een extra besparing tot 12% ten opzichte van andere verkrijgbare thermostaten in de markt.

Om zowel comfort als energiebesparing te verhogen, heeft de Danfoss ECtemp Touch thermostaat elektrische vloerverwarming sets een aantal geavanceerde energiebesparende functies:
– Open raam detectie schakelt de vloerverwarming automatisch uit
– De nieuwste generatie zelflerende timer, optimaliseert zowel begin- als eindtijd van de comfortperiode
– Uitlezen energieverbruik: bewustzijn is de sleutel tot maximale besparing

Eenvoudig programmeren

Deze eenvoudig te programmeren thermostaat met touchscreen biedt twee programmeerbare comfortperiodes per dag. Met de slimme ‘kopieer tijd’ functie is het mogelijk een tijdschema te kopiëren naar een andere dag van de week. Of stel eenvoudig een tijdprogramma in voor elke dag. Danfoss ECtemp Touch is ontworpen om zo efficiënt mogelijk het gewenste comfort te bereiken, precies wanneer uw klant dit wenst.

Extra lange garantie

Danfoss biedt u 20 jaar garantie op de elektrische vloerverwarmingsmat en kabel. Deze garantie is geldig op product,  installatie en vloerafwerking. En op de ECtemp Touch thermostaat biedt Danfoss een garantietermijn van 5 jaar.