Vuilafscheider

Hedendaagse energiezuinige verwarmings- en koelinstallaties leveren maximaal rendement wanneer het installatiewater geen vuil bevat. In onbehandelde installaties kan vuil zich ophopen op verschillende plaatsen in de installatie. Onderzoek en praktijk tonen aan dat met name magnetiet leidt tot afnemend rendement en daardoor hogere energiekosten. Snelle en efficiënte vuilverwijdering is daarom van groot belang.

Voordelen

  • Energiebesparing; de SpiroTrap MB3 vuilafscheider bespaart bewezen 7% op het gasverbruik. Als bovendien een SpiroVent RV2 ontluchter wordt aangesloten stijgt de besparing tot zo’n 13%. De besparingen op gasverbruik zijn bewezen door deskundige en onafhankelijke  instituten zoals Kiwa GASTEC, TNO en BSRIA. De investering in de lucht- en vuilafscheider is meestal binnen twee jaar weer terugverdiend. Bovendien zit op de afscheiders maar liefst 20 jaar garantie.
  • Bescherming van uw installatie; het kenmerkende zwarte water in cv-systemen is niet “dood” of zo. Het is zwart omdat het hele kleine ijzerdeeltjes (magnetiet) bevat. De SpiroTrap MB3 vuilafscheider vangt zelfs de kleinste deeltjes op en beschermt kostbare componenten zoals warmtewisselaars, thermostaatkranen, pompen en vloerverwarmingen tegen magnetiet.
  • Voorkomen van storingen; doordat de SpiroTrap MB3 vuilafscheider de kleine magnetietdeeltjes opvangt, is er veel minder kans op verstopping op kritische plaatsen in het systeem. Met als gevolg minder storing en uitval van de ketel.