Luchtafscheider

Hedendaagse energiezuinige verwarmingsinstallaties leveren maximaal rendement wanneer het installatiewater geen lucht bevat.
Ontluchters op ketels en andere apparaten kunnen geen lucht verwijderen die elders in de installatie zit opgesloten. Daarnaast is de aanwezigheid van lucht een van de belangrijkste oorzaken voor de vorming van vuil en de daaruit voortvloeiende negatieve gevolgen voor rendement, storingsgevoeligheid en slijtage.

Voordelen

  • Energiebesparing; de SpiroVent RV2 ontluchter bespaart bewezen 6% op het gasverbruik. Als bovendien een SpiroTrap MB3 vuilafscheider wordt aangesloten stijgt de besparing tot zo’n 13%. De besparingen op gasverbruik zijn bewezen door deskundige en onafhankelijke  instituten zoals Kiwa GASTEC, TNO en BSRIA. De investering in de lucht- en vuilafscheider is meestal binnen twee jaar weer terugverdiend. Bovendien zit op de afscheiders maar liefst 20 jaar garantie.
  • Verbetering van comfort;  handmatig ontluchten gebeurt vaak wanneer bijvoorbeeld een radiator niet goed warm wordt, of er allerlei vreemde geluiden hoorbaar zijn. In feite is het dan al te laat en is er onnodig veel energie verbruikt. Bovendien versnelt lucht in een installatie het corrosieproces, waardoor weer andere problemen kunnen ontstaan. Neem afscheid van handmatig ontluchten met de automatische luchtafscheider SpiroVent RV2. De ontluchter haalt ook alle luchtbelletjes uit het cv-water, waardoor uw radiator weer helemaal behaaglijk warm wordt.